Ochrana před infračerveným zářením typu A

Důležitá ochrana před infračerveným zářením typu A

Nezávislé studie Institutu pro environmentální lékařský výzkum (IUF) na Heinrich-Heine univerzitě v Düsseldorfu a několika mezinárodních výzkumných skupin dokazují, že infračervené záření typu A ze slunce může způsobit poškození kůže. Infračervené paprsky A-podobně jako UV paprsky mohou způsobovat zrychlené stárnutí pokožky a vést k pozdějšímu poškození pokožky způsobeného sluncem.

Na základě těchto nových poznatků má smysl chránit se při pobytu na slunci i před následky infračerveného záření typu A.

Infračervené paprsky typu A představují cca 30 procent slunečního světla a jsou schopny volně proniknout do hlubokých vrstev kůže (viz obrázek). Doposud není možné infračervené záření typu A zneškodnit pomocí filtrů, jako je to možné s UV paprsky. Ochrana musí začít v buňce, aby nedošlo k jejímu poškození.

Všechny přípravky Ladival® na ochranu před sluncem proto obsahují speciální komplex ochrany před infračerveným zářením typu A proti stárnutí pokožky způsobeného sluncem. Díky tomu je Ladival® první značkou zabývající se ochranou před slunečním zářením v Evropě, která také chrání před následky škodlivého infračerveného záření typu A.